Residenssin asukkaiden on perehdyttävä sääntöihin ja ohjeisiin ja noudatettava niitä.

Yleiset käyttösäännöt

Odotamme residenssitaiteilijoiden asuvan huoneistossa koko residenssijakson ajan, joskin lyhyet, muualle suuntautuvat viikonloppumatkat ovat mahdollisia. Mikäli matkustatte pois pidemmäksi ajaksi, asiasta on ilmoitettava residenssin yhteyshenkilölle. Vuokra on maksettava koko residenssijakson ajalta siinäkin tapauksessa, että poislähtö aikaistuu.

Residenssiasukkaiden on huolehdittava tiloista ja niiden siisteydestä erityisesti oman huoneen osalta. Jos vuokralainen tai hänen vieraansa vahingoittaa huoneistoa tai sen varusteita, on siitä ilmoitettava viipymättä säätiölle.

Huone tarkistetaan uloskirjoittautumisen yhteydessä. Vuokralaisen odotetaan siivoavan huoneensa vastaavaan kuntoon kuin se oli saapumishetkellä. Ylimääräisestä siivouksesta mahdollisesti aiheutuvat kulut vähennetään takuumaksusta. Residenssitaiteilija voi myös jättää huoneensa siivoamisen säätiölle, jolloin koko takuumaksu pidätetään siivouskuluina. Sovithan asiasta etukäteen residenssin yhteyshenkilön kanssa.

Hiljaisuus on kello 23.00–6.00. Sopimaton käytös, metelöinti tai muiden residenssitaiteilijoiden häiritseminen on kiellettyä. Alkoholin käyttö on sallittua, mutta se ei saa rikkoa muiden asukkaiden rauhaa. Tupakointi on kielletty sisätiloissa. Huumeiden käyttöä ei sallita.

Huoneistoon ei saa tuoda lemmikkejä.