Apurahat

Greta ja William Lehtisen säätiö myöntää apurahoja kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden, säveltaiteilijoiden ja arkkitehtien haettavaksi.

Myönnetyt apurahat

Säätiön hallitus on asiantuntijoita kuultuaan myöntänyt apurahat seuraavasti:

  • Arkkitehtuuri 2022

    Minna LaatikainenKM4.000
    Juhana Heikonenarkkitehti, TkT, FM4.000
    Ella Salminen ja Neljäs ulottuvuus -työryhmäarkkitehti4.000
    Työryhmä Iida Kalakoski ja Riina Sirénarkkitehti4.000
  • Kuvataide 2022

    Inka BellKuM3.000
    Työryhmä Performanssiduo Linda ja AuraKuM2.000
    Marjatta Holmakuvataiteilija3.000
    Eetu HuhtalaKuM2.000
    Jaana KokkoTaM3.000
    Riitta PäiväläinenTaM3.000
    Aki TurunenKuM2.000
    Jirko Viljanenkuvataiteilija2.000
  • Musiikki 2022

    Issiaka Dembelemuusikko3.800
    Carita Holmströmdiplomipianisti, säveltäjä2.000
    Tiina Karakorpipianisti, MuT3.000
    Petteri Koskikallio/ työryhmä Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys ry 
    toiminnanjohtaja, FL2.500
    Joosef Mehtomuusikko1.700
    Jino Pieviläinenmusiikinopiskelija1.000
    Tara Valkonensellisti, säveltäjä4.000
  • Muotoilu 2022

    Jani Koivula sisustusarkkitehti TaM, muotoilija 3.000
    Aija Lundahl tekstiilisuunnittelija, muotoilija3.000
    Kristiina Nyrhinentekstiilitaiteilija, TaM3.000
    Inni PärnänenTaM3.000
    Ilona Ristataiteilija3.000
    Anna Schroderuslasitaiteilija, TaM3.000

Näin haet apurahaa

Greta ja William Lehtisen Säätiön apurahat on tarkoitettu työskentelyyn tai näyttelyn järjestämiseen kotimaassa tai ulkomailla. Säätiö tukee ensisijaisesti hakijoiden työskentelyä tai hankintoja, jotka kohdistuvat apurahahakemuksen jättämisajankohtaa seuraaviin 12 kuukauteen.

Apurahojen hakukausi 1.2.–28.2.2023

Hakemus täytetään ja lähetetään apurahojen hakupalvelussa. Rekisteröidy käyttäjäksi, kirjaudu palveluun, täytä hakemus ja lähetä se meille. Noudata hakupalvelun antamia ohjeita.

Hakemuksen yhteydessä ilmoitat apurahat, jotka olet saanut kolmen vuoden aikana ennen apurahahakemuksen jättämistä. Lisäksi hakemuksessa on ilmoitettava muut vireillä olevat apurahahakemukset, joiden jakamisesta ei vielä ole tehty päätöstä.

Vaaditut liitteet ovat ansioluettelo, tähän mukaan myös mahdollisen työryhmän jäsenten ansioluettelot, ja työsuunnitelma. Lisäksi voit liitää mukaan työnäytetiedoston. Liitteiden tulee olla jpg- tai pdf-muotoa. Liitetiedostojen maksimikoko on 3MB. Liitteitä otetaan vastaan ainoastaan hakupalvelun kautta.

Hakemuksen tueksi voit myös antaa verkko-osoitteen esim työnäytekansioosi/portfolioosi/suoratoistopalveluun ja verkkosivujesi osoitteen.

Lähetä sähköinen hakemus liitteineen 28.2.2023 mennessä hakupalvelussa.

Säätiön hallitus päättää apurahoista kokouksessaan, joka pidetään kuluvan vuoden touko–kesäkuun vaihteessa. Yksittäisen myönnetyn apurahan enimmäismäärä on pääsääntöisesti 5 000 euroa. Apurahojen saajat julkistetaan säätiön kotisivuilla kesäkuun puoleenväliin mennessä. Lisäksi apurahan saaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Apurahan maksaja ilmoittaa lain mukaisesti apurahan saajien nimet Melalle (www.mela.fi). Hakemuksia ei palauteta, ja niitä säilytetään ainoastaan hakuvuoden loppuun saakka.

Usein kysyttyä

Tuleeko apurahasta ja sen käytöstä tehdä erillinen selvitys?

Säätiömme ei vaadi selvityksiä apurahan käytöstä. Apurahan maksaja, eli säätiö ilmoittaa lain mukaisesti apurahan saajien nimet Melalle (www.mela.fi).

Milloin päätökset myönnettävistä apurahoista tehdään?

Säätiön hallitus päättää apurahoista kokouksessaan, joka pidetään kuluvan vuoden touko–kesäkuun vaihteessa. Apurahojen saajat julkistetaan säätiön kotisivuilla kesäkuun puoleenväliin mennessä. Lisäksi apurahan saaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Millä kielellä hakemus pitää tehdä?

Hakemus tehdään suomeksi.

Voinko hakea apurahaa nimeämättömille työryhmän jäsenille?

Suosittelemme, että kaikki työryhmän jäsenet olisivat nimettyinä. Ymmärrämme kuitenkin, että se ei ole aina mahdollista, joten apurahaa voi hakea myös vielä nimeämättömille työryhmän jäsenille. Silloin hakemukseen tulisi kirjoittaa esim. viulisti NN, valosuunnittelija NN.

Voiko apurahaa hakea ja maksaa ulkomailla työskentelevälle henkilölle?

Kyllä. Apurahaa voidaan hakea myös ulkomailla työskenteleville taiteilijoille. Apurahaa voidaan myös maksaa muille kuin suomalaisille pankkitileille. Työryhmän jäsenillä tai aiheella on oltava kuitenkin joku kytkös Suomeen.

Voiko ulkomaalainen hakea apurahaa?

Voi jos hän asuu Suomessa tai apurahalla tehtävä työllä on selkeä sidos Suomeen tai koskettaa Suomea.

Millaisia työnäytteiden pitää olla? Voiko työnäytteet olla linkki nettisivuilleni?

Työnäytteet voi myös koota omille verkkosivuille ja liittää hakemukseen linkin. Tällöin työnäyteliitettä ei välttämättä tarvita. Työnäytekansiolla eli portfoliolla tarkoitetaan näytekansiota, joka kuvaa hakijan osaamista taiteen kentällä ja antaa kuvan henkilöstä taiteilijana. Portfolio on näyte ja todiste hakijan ilmaisutavasta, taiteellisesta ajattelun laadusta, osaamisesta sekä erityistaidoista. HUOM huolehdithan että linkkisi ovat avoimia, eli sisältö on nähtävissä ilman kirjautumista.

Liitä vain hakemuksen kannalta oleelliset työnäytteet, ei kaikkea mahdollista.

Mitä liitteitä hakemuksessa pitää olla?

Vaaditut liitteet ovat ansioluettelo, tähän mukaan myös mahdollisen työryhmän jäsenten ansioluettelot, ja työsuunnitelma. Lisäksi voit liittää mukaan työnäytetiedoston.

Liitteet voivat olla pdf- tai jpg-tiedostoja. Tiedoston maksimikoko on 3MB. Liitteitä otetaan vastaan ainoastaan hakupalvelun kautta. Voit myös antaa verkko-osoitteen esim työnäytekansioosi/portfolioosi/suoratoistopalveluun ja verkkosivujesi osoitteen. HUOM huolehdithan että linkkisi ovat avoimia, eli sisältö on nähtävissä ilman kirjautumista.

Käyttäjätunnus ja salasana

Käyttäjätunnuksesi tulee olemaan antamasi sähköpostiosoite, jolle luot salasanan. Tarvitset tunnuksia hakemusta muokatessasi ja sitä lähettäessäsi. Jos olet unohtanut salasanan, voit tilata sähköpostiisi salasananvaihtolinkin.

Miten voin poistaa käyttäjätunnukseni?

Jos haluat poistaa käyttäjätunnuksesi ja kaikki siihen liittyvät tiedot järjestelmästä ota yhteyttä tuki@gretajawilliamlehtinen.fi Huom kaikki tunnukset ja hakijatiedot poistetaan järjestelmästä kuuden kuukauden kuluttua myöntöjen julkistamisesta.

Minkä suuruista apurahaa voin hakea?

Yksittäisen myönnetyn apurahan enimmäismäärä on pääsääntöisesti 5 000 euroa.

Miksi minulle ei myönnetty apurahaa?

Valitettavasti emme perustele yksittäisiä apurahapäätöksiä. Säätiö saa vuosittain paljon hyviä hakemuksia, joille ei kuitenkaan voida myöntää apurahaa.