Residenssihuoneisto on 138-neliöinen asunto historiallisessa jugendtalossa, jossa on asunut tai työskennellyt kuuluisia taiteilijoita – muun muassa taiteilija, kirjailija Tove Jansson, taidemaalari Hugo Simberg ja kuvanveistäjä Alpo Sailo.

Tunnelmallinen huoneisto sijaitsee Helsingin Katajanokalla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Asunnosta on vain muutaman minuutin kävelymatka Helsingin Kauppatorille ja ydinkeskustan palveluiden ja kulttuuritarjonnan äärelle.

Huoneistossa on vuokrattavana kolme makuuhuonetta. Asunnon yhteisiin tiloihin kuuluu moderni tupakeittiö, ruokailutila, olohuone sekä kaksi kylpyhuonetta. Residenssissä ei ole ateljeetyyppisiä työskentelytiloja, vaan se tarjoaa ensisijaisesti mahdollisuuden majoittua.

  • Makuuhuone TOVE: 21 m2, parivuode, sohva, tilavat kaapit, työpöytä ja -tuoli
  • Makuuhuone HUGO: 14 m2, yhden hengen vuode, kaappi, työpöytä ja -tuoli
  • Makuuhuone GRETA: 15 m2 yhden hengen vuode, kaappi, työpöytä ja -tuoli

Residenssiasukkaat jakavat yhteiset tilat. Hyvinvarustellussa keittiössä on jääkaappi, liesi, uuni, astianpesukone sekä kattava valikoima ruokailu- ja ruoanlaittovälineitä.

Keittiössä on myös pyykinpesukone vuokralaisten käyttöön.

Residenssissä on Wi-Fi-yhteys. Vuokralaisilla odotetaan olevan oma matkapuhelin, sillä asunnossa ei ole kiinteää puhelinta.

Asunto sijaitsee hissittömän talon toisessa kerroksessa, eikä se siten ole esteetön.

Residenssin vuokra, takuu ja muut maksut

  • Makuuhuone TOVE – kuukausivuokra 1250 euroa
  • Makuuhuone HUGO – kuukausivuokra 995 euroa
  • Makuuhuone GRETA – kuukausivuokra 995 euroa

Vuokratakuu on 250 euroa, ja se peritään, kun residenssijakso on hyväksytty ja sopimus allekirjoitettu. Takuuvuokra palautetaan vuokralaiselle residenssijakson päätyttyä huoneen lopputarkistuksen jälkeen.

Ensimmäinen kuukausivuokra on maksettava kokonaan 30 päivää ennen residenssijakson alkamista. Seuraavien kuukausien vuokranmaksuajankohta on aina kuukauden ensimmäinen päivä. Koko residenssiajan vuokra on mahdollista maksaa myös etukäteen.

Säätiö toimittaa pyydettäessä kutsukirjeen apurahojen hakemista varten. Mikäli taiteilija ei onnistu saamaan apurahaa tai muuta avustusta residenssijaksollensa, se ei ole riittävä syy residenssijakson perumiselle.

Takuuvuokra palautetaan täysimääräisenä, jos taiteilija ilmoittaa peruutuksesta vähintään kolme kuukautta ennen residenssijakson alkamista. Takuuta ei hyvitetä, jos peruutusilmoitus on tehty alle kolme kuukautta jakson alkamisesta. Uuden vuokralaisen saaminen on lyhyellä varoitusajalla hankalaa, ja siksi toivomme hakijoiden suhtautuvan ymmärtäväisesti tähän.

Huoneistoa ei voi jakaa tai vuokrata edelleen muille. TOVE-huoneessa majoittuvalla voi olla lyhytaikaisia yöpyviä vierailijoita, kunhan asiasta sopii ajoissa etukäteen säätiön kanssa. Vieraan yöpymismaksu on 50 euroa yöltä. Residenssin käyttöehdot ja säännöt koskevat kaikkia vieraita (myös sellaisia, jotka eivät yövy huoneistossa), ja residenssin yhteyshenkilöiden tehtävä on varmistaa, että vieraat ovat niistä tietoisia.

Residenssiin hyväksytyt asukkaat vastaavat itse matkoistaan ja elinkustannuksistaan residenssijaksonsa aikana. Pyydämme teitä ilmoittamaan tarkemmat saapumisaikataulut residenssin yhteyshenkilölle. Toivomme, että residenssiin saavutaan arkipäivänä ennen kello 20:ta. Residenssin yhteyshenkilö vastaanottaa asukkaat ja luovuttaa huoneet.

Edellytämme vuokralaisilta kotivakuutusta, joka korvaa huoneistolle ja sen varusteille, huonekaluille ja kiinteille kalusteille koituvat mahdolliset vahingot. Vakuutustodistus on osoitettava residenssin yhteyshenkilölle sisäänkirjoittautumisen yhteydessä. Vaihtoehtoisesti myös säätiö voi huolehtia vakuutuksesta lisämaksusta. Vakuutusta käytetään korvaamaan residenssiasukkaan mahdollisesti aiheuttamat vahingot huoneistossa.